Cupeventyret over for denne gang

Vålerenga tapte 3-0 mot Odd på Intility Arena.

Vålerenga starta friskt i onsdagens cupkamp mot Odd og skapte to gode muligheter på corner allerede før det var spilt fem minutter. Derfra og ut ble det dessverre en blytung kveld for våre kongeblå.

Store omrokkeringer

Det spillemessige overtaket Vålerenga hadde innledningsvis avtok utover i omgangen, og da Ivan Näsberg måtte ut med skade etter kvarteret spilt ble Dag-Eilev Fagermo tvunget til å gjøre flere endringer innad i laget.

Det utnytta Odd, og etter 20 minutter sto det 1-0 til gjestene. Odin Bjørtuft sto nesten på egen 16-meter og slo inn bak Vålerenga-forsvaret til Milan Jevtovic. Alene med Kjetil Haug var serberen trygg og satte inn kampens første scoring.

Jevtovic feirer scoring foran tilreisende supportere (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga heva seg litt etter kalddusjen, og like etter kunne hjemmelaget utligna da Amor Layouni traff perfekt med innlegget. Vidar Örn Kjartansson hadde løpt seg fri og satte bredsida til, men ballen gikk i tverrliggeren fra to meter.

Begge lag hadde sine muligheter i løpet av omgangen, men Jevtovic sin scoring etter 20 minutter var foreløpig kampens eneste da lagene gikk i garderoben.

To kjappe

Nicolaj Thomsen erstatta Odin Thiago Holm fra start i den andre omgangen, men dansken kunne ikke forhindre at Odd fant nettmaskene nok en gang på Intility Arena.

Sander Svendsen dribla seg fri på sekstenmeteren og fyrte av et skudd som lå klistra nede i det lengste hjørnet. Og moldenseren var ikke ferdig der, for knappe to minutter senere satte han inn sitt andre for kvelden.

Henrik Bjørdal må konstatere at cupeventyret er over (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Cupexit

Som om ikke 0-3 i sekken var nok fikk også Osame Sahraoui sitt andre gule kort ti minutter før slutt, og måtte ta en tidlig kveld.

Vålerenga hadde dessverre lite å stille opp med og Odd var best i det meste på Intility Arena. Gutta i hvitt kan reise hjem til Skien med 3-0-seier og cupavansement i bagen.