Dønnum-magi sørga for uavgjort

Vålerenga lå under 0-2 til pause, men da Aron Dønnum entret banen etter pause snudde matchen.

Vålerenga, med drøyt 6500 egne supportere på tribunen, åpna i kjent stil i søndagens derby mot Lillestrøm.

Allerede før det var spilt fem minutter hadde både Amor Layouni og Sam Adekugbe hatt en stor sjanse hver, og førsteomgang var over halvspilt før gjestene besøkte de kongeblås banehalvdel.

Mot spillets gang

Vålerenga rulla opp det ene angrepet etter det andre, men klarte ikke å få ballen i mål. Den første muligheten gjestene fikk etter 24 minutter tok de virkelig godt vare på.

En ball fra Gjermund Aasen gikk gjennom hele feltet og endte opp på bakre hos Lars Ranger. Helt alene med Kristoffer Klaesson satte han ballen i nettet til ledelse for de gule og svarte.

Henrik Bjørdal i duell med Gjermund Aasen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Like før halvtimen var spilt var Tobias Christensen svært nære å utligne for Vålerenga, men frisparket fra 25 meter gikk i krysstanga og ut.

Effektive fugler

Gjestene fra stasjonsbyen lå med elleve mann langt inne på egen halvdel, og lot Vålerenga styre det meste. Da de en sjelden gang fikk tak i ballen bar det rett i angrep, og da gikk det fort.

Thomas Lehne Olsen lå tydelig i offside da han ble spilt fri, men linjemannen lot spillet gå og da var det straka vegen mot Klaesson. Den duellen vant spissen og dobla ledelsen like før pause.

Osame Sahraoui, Henrik Udahl og Aron Dønnum sto bak Vålerengas scoringer mot LSK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Dønnum inn

Med 0-2 i sekken tok Fagermo grep i den andre omgangen. En skadefri Aron Dønnum ble satt inn for Tobias Christensen, og kanten trengte bare syv minutter på banen for å redusere til 1-2.

En strøken chip fra Osame Sahraoui havna på bakre stolpe, og der var Dønnum på plass og banka inn sin femte scoring for året.

Drøye ti minutter før slutt serverte han Henrik Udahl med en lekker stikker, og spissen var iskald når han fikk muligheten. Også han fikk sin femte scoring for året da han banka ballen i nettaket til 2-2.

Vålerenga hadde fortjent mer i denne kampen, men til tross for 70/30 i ballinnehav ble det 2-2 og uavgjort i sesongens første derby.

Tusen takk til alle som tok turen til Intility Arena og gjorde dette til en fantastisk opplevelse!