Ga alt på Intility Arena!

Vålerenga leverte en meget god prestasjon og slo KAA Gent 2-0 i returoppgjøret.

På vår egen 108-årsdag fikk vi endelig oppleve europacup på Intility Arena for første gang. Med 0-4 i Belgia var utgangspunktet for returmøtet med KAA Gent tøft, men gutta ga virkelig alt.

Som på Ghelamco Arena for en uke siden var det Vålerenga som starta oppgjøret best, og foran egne supportere på hjemmebane satt også den første sjansen.

1 down 4 to go

Før det var spilt ti minutter banka Osame Sahraoui inn 1-0 via en Gent-forsvarer og håpet ble tent umiddelbart. Spillet i forkant var strålende, og slik fortsatte det i minuttene som fulgte.

Osame Sahraoui feirer 1-0 foran Østblokka (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga skapte en stor sjanse nesten umiddelbart etter scoringen, men forsøket fra Odin Thiago Holm endte med corner.

Gjestenes første mulighet kom etter halvspilt førsteomgang. En misforståelse bak gjorde at Tissoudali kom alene med Kjetil Haug, men sisteskansen gjorde en kjemperedning og hindra Gent utligning.

Kjetil Haug opererte som en levende vegg mot KAA Gent (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Enorme sjanser

Jonatan Tollås Nation har scora tre i hjemlig serie, men da kapteinen fikk muligheten på corner hadde han glemt å legge igjen ryggsekken i garderoben. Helt alene på bakre blåste han ballen himmelhøyt over Gent-målet.

Bommen til tross, Vålerenga kjørte over gjestene fra Belgia den første omgangen og kunne fort leda med flere mål til pause.

Tollås Nation med omgangens største mulighet (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det var litt lenger mellom høydepunktene etter hvilen, men Vålerenga var stadig det førende laget på Intility Arena. Gutta ønska virkelig å gjøre en bedre prestasjon enn i Gent, og det gjorde de til gangs.

Vålerenga-gutten dobla

Ti minutter før slutt satt nummer to for Oslos stolthet. En ny god corner fra Christian Borchgrevink og en strålende heading fra Ivan Näsberg sørga for 2-0. Østblokka sang Istanbul-låta for harde livet og drømte om en reprise.

Dessverre kom ikke de siste nødvendige målene og Europaeventyret var over for denne gang. Laget kan uansett være stolt av prestasjonen de leverte denne torsdagskvelden.

Tusen takk til alle som delte både bursdagen og gjensynet med Europa sammen med oss!