NTB_xvQQsH94jIc

Juklerød matchvinner mot Tromsø

Vålerenga er videre i cupen etter 1-0-seier over Tromsø.

Annonse:

Endelig kom våren til hovedstaden, og på arbeidernes dag var det duka for cupens 3. runde på Intility Arena da Vålerenga fikk besøk av Tromsø.

Gjestene fra Nord ligger helt sist i Eliteserien, og har ikke tatt et eneste poeng i 2024, mens Vålerenga hadde en svært dårlig opplevelse i Mjøndalen på søndag og står med fem poeng på de fem første kampene.

BB (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Cup er som kjent cup, og et lag skal avansere til 4. runde. ØSTBLOKKA leverte som vanlig i stor stil, og selv om de kjørte på fra start var det kun en stor Vålerenga-sjanse i løpet av de første 45.

Sjansefattig

Flere unggutter fikk sjansen fra start, og en av dem som viste seg frem før pause var Jones El-Abdellaoui. Sammen med Petter Strand sto han bak det som ble omgangen største sjanse da han la hardt inn i boksen.

Magnus Bech Riisnæs hadde tatt turen inn fra motsatt kant og var kun en feberredning av Jakob Haugaard unna å sende Vålerenga i ledelsen. Det sto 0-0 da lagene gikk til pause.

Magnus Bech Riisnæs med 1. omgangs største sjanse (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Det var lite sjanser før pause, og det var ikke veldig mange flere i den andre omgangen. Hverken til Vålerenga eller Tromsø. På overtid var gjestene uhyre nære å ta ledelsen, men krysstanga sto i veien, og den dirra helt til dommeren blåste av etter 95 minutter.

Ekstraomganger

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene i løpet av ordinær tid, men da kampuret tikka mot 100 minutter sto Simen Juklerød frem.

Adrian Kurd Rønning dro seg innover fra høyresida og fant Juklerød på kanten av 16-meteren. Venstrebacken dro seg inn i boksen og banka kula knallhardt ned i motsatt hjørne til 1-0 og ellevill jubel på Oslo øst.

Vålerenga var nærmere 2-0 enn Tromsø var utligning, men det endte 1-0 på Intility Arena, og endelig kunne vi juble sammen med Østblokka og resten av stadion.

Tusen takk for den enorme stemninga dere skaper - vi ses igjen på lørdag!