Videre til 3. runde etter ekstraomganger mot Ullern

1-1 i ordinær tid ble til 3-1-seier da dommeren blåste av etter 120 minutter på Ullernbanen.

Forrige gang Ullern fikk besøk av Vålerenga var i cupens andre runde tilbake i 2013. Oppgjøret da endte 8-1 til Oslos stolthet, men søndagens kamp ble mye jevnere.

Hjemmelaget skapte kampens første store mulighet før det var spilt fire minutter. Ismar Dizdar knuste samtlige i lufta på corner, men headinga gikk like utenfor Kjetil Haugs høyre stolpe.

Kjetil Haug har holdt nullen i seks A-kamper på rad, men mot Ullern måtte han kapitulere (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Frustrende omgang

Vålerenga hadde ballen, prøvde og prøvde, men Ullern var gjerrige i egen boks. Omgangens første sjanse kom like før pause, men Henrik Udahls avslutning ble avverga i siste liten.

Hjemmelaget ble spilt veldig lave, men på en liten bane var det vanskelig å utnytte rommene, selv for Vålerenga.

Etter hvilen tok det kun åtte minutter før den neste store muligheten kom, og den var det Henrik Bjørdal som hadde regien på. Sunnmøringen dro seg innover i feltet og banka til med venstreslegga, men krysstanga sto dessverre i veien.

Henrik Bjørdal hadde en stor sjanse like etter pause, men metallet sto i veien (Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Hjemmekeeper med dagen

Seedy Jatta erstatta en skadet Brage Skaret før pause, og kvarteret ut i omgang to fikk han en gyllen mulighet til å sende Vålerenga i ledelsen. En fin chip fra Bjørdal i bakrom og et godt medtak av 19-åringen, men vertenes sisteskanse rydda opp i stor stil.

Leonard Zuta debuterte mot Ullern, og svensken fikk vist frem pasningsfoten ved flere anledninger. Spesielt nære var han assist da han svingte inn et innlegg rett på hodet til Jatta, men igjen var Ullerns keeper på rett plass til rett tid.

Christensen jubler for scoring, men gleden ble kortvarig (Foto: Mehran Amundsen-Ansari)
Kortvarig lykke

Etter utallige forsøk og et massivt press mot Ullern-målet fikk gutta endelig hull på byllen. Tobias Christensen plukka opp en retur og banka til, og via stolpen satte han inn 1-0 etter 82 minutter.

Gleden var dog kortvarig, for fire minutter før fulltid fikk Lars Følstad stjernetreff fra 17 meter og utligna til 1-1 på Ullernbanen. Det var også resultatet da dommeren blåste av for fulltid, og det måtte ekstraomganger til for å avgjøre lagenes cupskjebne.

Det er ikke ofte Fredrik OIdrup Jensen scorer mål, men de han scorer er veldig viktige (Foto: Annika Byrde / NTB scanpix)
To kjappe og videre til 3. runde

Vålerenga klarte ikke å avgjøre i ordinær tid, men hadde virkelig bestemt seg for at bomben ikke skulle smelle på Ullern denne søndagskvelden.

2-1 kom to minutter ut i første ekstraomgang da Fredrik Oldrup Jensen plukka ned en corner fra Borchgrevink. Via et Ullern-bein sendte den vikarierende midtstopperen Vålerenga i ledelsen.

Like etter fikk Seedy Jatta æren av å fullføre kampens beste angrep, da innbytter Jacob Dicko Eng lekte seg på kanten. 16-åringen dro seg inn i feltet og la ballen perfekt til Jatta som økte til 3-1 for Vålerenga.

Det var nok få som hadde sett for seg 120 minutter med fotball på Ullernbanen, men cup er cup og det viser seg gang etter gang. Hjemmelaget gjorde livet surt for våre gutter, men måtte gi tapt til slutt.

Takk for kampen og lykke til videre i sesongen!